True grit

Igår kväll var vi på bio med Elle och Andreas, vi bokade biljetter till åsanisse men andreas ville så gärna se en dramawestern film hahaha! Ne men den var väl okej rätt seg bara, men jag gillar ju lite westernfilmer så den funkade! Nu vill Maxen gå ut och kissa, tjarå


Skön dag

Har varit i stallet många timmar idag :) Jag och Matilda tog en långtur på edall och kapitola! Det gick jättebra trots att vi fick hoppa av ett antal gånger och ta bort styltorna av snö under hovarna! Men det var det värt. Väl hemma stod de svettiga och nöjda hästar under sina täcken och tuggade på sitt hö! Medans dom torkade red jag världens snällaste Platten åt Linnea =)

Gruset börjar kika fram mitten på vägarna! Härligt att slippa sitta och va livrädd när man går på is :( Än finns det hopp!






Nu väntar en härlig stek som stått i ugnen ett antal timmar! Ha det gott <3


Ledig vecka!

Jag vill inte va ledig ;( jag vill jobba!!! Jag har fått jobb på ett dagis som jag vet hela Mars! Känns skönt att veta var man ska va en tid, men det är ju inte så många timmar men alltid äre nåt =) Så vad ska man hitta på idag då? Det snöar massor ute och det är snorhalt på vägen, tror jag får krypa under täcket igen ;/ Näe tror jag ska ta och rensa och göra fint i ett skåp i köket faktiskt! Får passa på när man är ledig!

Klipp klipp

Idag har jag och min brorsa klippt oss!! Kevin gjorde cool snagg på sidorna och längre uppepå! snygg han vart ju =) Jag gjorde me lite snagg under håret på ena sidan :)




Edall <3

Testade att binda upp han i stallgången istället för att stå i box, han blev som en helt ny häst! Så himla lugn och fin, han har väl stått uppbunden så innan när han varit på träning förstås :) Nu har jag fått upp lite hopp igen :) Har anmält mig till en vardagslydnadkurs i Hallingeberg den 9 Mars och den 25 april ska vi till linköping på träning :) Kul att aktivera sig med sin häst lite tycker jag!!




Edall <3

Testade att binda upp han i stallgången istället för att stå i box, han blev som en helt ny häst! Så himla lugn och fin, han har väl stått uppbunden så innan när han varit på träning förstås :) Nu har jag fått upp lite hopp igen :) Har anmält mig till en vardagslydnadkurs i Hallingeberg den 9 Mars och den 25 april ska vi till linköping på träning :) Kul att aktivera sig med sin häst lite tycker jag!!




Trött

Det gick bra idag i a-rum :) Det var bra att jobba där, jättesnälla var dom och allt =) Åt hos farmor sen också så kom precis hem! Nu är jag dödstrött och ska lägga mig på soffan och titta lite i en katalog :) kram kram



Sitter tålmodigt och dreglandes och väntar på mat =)



Max och hans bästis hampus!!

Ankarswum

Idag skulle vart min sista dag på Ludde men jag ska åka till a-rum skola och jobba istället! Måste lämna Maxen hos farmor i hjorted först så han inte behöver vara själv :) Är inte van att gå upp så här tidigt nu haha, tycker det är så skönt att börja vid halv 9, då känner man sig som en människa hela dagen, nu lär jag nog känna mig mer som en zombie hela dan =( ska skaka liv i Max nu, han tycker inte om att vakna så här tidigt haha! Kanske om jag lockar med HAMPUS, då blir de nog lite fart :))


R.I.P Sigge


;(

voff voff voff

Jaa så där låter det oavbrutet så fort jag går in i stallet eller in i hagen.... Jag blir så arg på MAX!!!! Jag måste hålla mig lugn mot Edall, annars han blir han uppstimmad samtidigt som jag måste bli arg och skrika mot max............ Imorgon är det jag som åker till Jami och hyr nåt antiskallhalsband för nu är det slut på de där skällandet..
Jag har alltid tyckt att hundar är hundar dom kan väl få skälla ibland blabla men varför ska dom behöva skälla överhuvudtaget egentligen? Jag orkar inte höra påt bara... Speciellt inte när man skäller efter uppmärksamhet!



Samtidigt så är du så jäkla söt din skälliga skrutthund <3

Frisk luft

Ännu en härlig ridtur idag! Lite kallare idag men frisk luft är härligt =) Blir ju mest att skritta men fasen skönt att komma ut lite de tycker nog hästarna också, från hagen alltså =) Maria och Matilda följde med idag också, kul när man är många och rider!

Nu ska vi gå iväg till svärmor och fira hennes man som fyller år! Ikväll är det solsidan <3 Det bäste av de bäste!

12 Feb

Har ridit på raggsockan idag :) Han var väldigt seg, lite skönt att han också kan ha såna dagar =) Hoppas det blir lika fint väder imorgon så man kan ta sig en tur! Håller på och bakar en äppelkaka nu! Har varit inne i nån sorts bakperiod nu ett tag! Betalade just in lite pengar till våran resa till Cypern! Känns skönt :) Inte så mycket kvar att betala nu! see ya





Rastlös lala

Har inte varit i stallet på flera dagar... Skulle åkt igår men nee då va de massa snö o halt o idag är de ju inte bättre... Får dåligt samvete även att de inte går att göra något:( Jag saknar min häst!!!! Jävla snöö alltså, imorgon ska jag iaf åka dit och pyssla med han hur vädret än blir!

Är sjukt rastlös, vet inte vad jag ska göra när jag kommer hem efter jobbet om dagarna när jag inte kan åka till stallet... Jag har diskat och bakat och gjort mat.. Sen då? Jag måste lära mig koppla av :( Men det går inte! Då blir man sömnig och inte orkar göra nåt på hela kvällen sen!
Jaja Adam kommer hem halv 8 då ska vi handla och sen ha fredagsmys! hoppas alla har det bra i snöstormarna!

Paranormal activity 2

Jag såg 2an idag! Själv :O Gu vad läskig den var, jag skrek flera gånger! Men jag är överkänslig när det gäller skräckfilmer.. vågade knappt gå till konsum nu och hämta ett paket :( Jag såg trassel igår också! Den var bättre hihi, så söt film. Alla som gillar disney borde se den, verkligen!

Läskigt med djur som ser och hör saker som inte vi kan brrr





Hello sun!

Nu har solen varit framme massor den senaste tiden :) Man blir lite gladare då!! Kom nyss hem från jobbet, väntar nu på att Elle ska sluta så vi kan gå promenix :) Roligare att gå tillsammans med någon!! Min brännskada har blivit helt äcklig, den såra upp sig och varade och nu kliar de som tusan och gör ont om jag inte har nåt över :( De håller väl på och läker nu äntligen! Förövrigt händer det inte så mycket just nu, känner att jag har lite jeffan abstinens, kan du komma hem snart eller?! :'(
Nu ska jag ta och klippa lite hundklor och vika tvätt TJA



Nu vill jag ha sommar, Eknö och en fet jävla köttbit på grillen haha!

Fläskfilélåda

Det här är för ca 4 personer så jag drog ner lite på allt =)

Sätt ugnen på 200 ° och koka ris!

600 g fläskfilé
1 röd paprika
1 grön paprika
1 gul paprika
1 gul lök
½-1 purjolök skivas tunt
1-2 msk kalvfond
Salt, curry, peppar efter smak
5-6 dl vispgrädde
2 msk majonäs
Riven ost


  • Skär fläskfilén i skivor och stek i någon minut på varje sida. Lägg sedan köttet åt sidan.
  • Tvätta och skiva purjolöken i tunna skivor.
  • Skär paprikor och lök i små bitar och stek dem tills de är mjuka.
  • Tillsätt kalvfond, curry, salt och svartpeppar och häll över grädden och majonäsen.
  • Lägg i fläskfilén i blandningen och låt puttra någon minut på svag värme.
  • Smörj en gratängform och lägg i fläskfiléröran varvat med ris.
  • Strö över lite ost och sätt in i ugnen i ca: 15-20 minuter.
Man kan byta ut fläskfilén mot kyckling om man hellre vill det :) Det vart iaf krämigt och gott! Enkelt och snabbt att laga =)





mysdag i stallet

Idag har min stallhjälp Kevin hängt med :) Han ville inte rida idag så vi tog en promenad med Edall och Max istället :)

En manbild! Halva hans man var tuppkam för några månader sen! Nu börjar den växa o lägga sig lite :) me like <3



Så här trött blir man när man kommer hem! Max skyndar sig upp i knät, bara för han tror att han är liten hihi



Håller på och lagar mat :) Nåt nytt recept! Jag ska dela det med er om det blir gott! Kram

Jobbet :)

Hemma från jobbet! inga nya skador idag ;) Jag är ju rätt så klumpig av mig... Det är så skönt att få jobba på samma ställe under en längre tid! I lööv it! Har hämtat min lillebror från skolan så han slapp åka bussen som går 300 varv innan han kommer hem! Han ska följa med mig till stallet nu och mata hästarna :) Ska väl kanske ha lite ridlektion om han orkar! hörs senare =)

Så söööt! Hitta en bild på en färsk max, man gillar trånga och trygga utrymmen när man är så liten <3 Saknar när han var så där liten, så gosig :')


Brännskadad

I fredags brände jag mig på en ugnsställning på jobbet :( Det gör fortfarande jätteont och det ha börjat bli sår i det :O Tänk dom som är brännskadade på hela kroppen.. vad larvig jag e ju men det gör ooooont ;(


Skinande rent!

Adam och jag har skrubbat väggarna och golvet i badrummet idag! Himla duktiga vi e alltså :) Jag har också rensat i hyllorna och skåpen så nu är allt organiserat och fint :D Gud vad grejer jag fick slänga alltså, känns skönt som fasen nu när det är klart! Har haft det hängandes över mig ett tag nu..

Se så sött duschdraperi jag har! Köpte det i Ullared i höstas! Har säkert visat de redan men kan ju visa igen =)


Åka skidor

Jaa i April ska jag åka skidor... Jag är livrädd för höjder och jag har aldrig åkt lift :( Jag har typ gått så där på snedden när vi har vart i kisa :( Jag och Adam och adams pappa med fru och hans två brorsor ska åka till sälen!

Ungefär så här kommer det det väl se ut ;( Ja vill inte döööö buhu



Eller så glömmer dom bort oss i liften som på filmen frozen om ni sett den! Får sitta där några dagar :O




Vi kommer försöka rädda oss själva men blir uppätna av vargar!



Okej jag ska inte vara så rädd, det kommer säkert bli jättekul! Ska nog gå skidskola och vara i barnbackarna så är jag utom fara!

Åka bil

Åkte ut till Norrhult en sväng idag, skulle köpa lite garn åt lilla farmor på rusta men det kom jag ju på när jag precis körde ut där på 100 vägen... Så jag åkte ända till Gunnebo och vände och tillbaks till Rusta huahuahua fy fasen vilket oflyt ;( Vi tog en promenad sen åkte jag hem till pappa och åt och nu är jag hoome;)

Adam är ute ikväll så jag känner mig lite lonely ;( tur jag har Maxen iaf!! Gud vad fort veckorna går nu alltså, tycker inte ni det? Det bara swishar ju till! Snart är det sommar love <3 Nu ska jag gå och myse ner ma i soffa till en film ;)


4 Februari

Sitter här trött och dan, idag var det riktigt segt att gå upp ;/  Men jag jobbar bara till 1 idag, lite skönt så där på en fredag :) Idag kommer vetrinären, vet inte vilken tid än dock men hoppas jag hinner ut så Edall kan börja med sin grundvaccination. Ett himla styr det där, men skönt när det är gjort :) Nu ska jag ut och promenera med Maxen! Krams

Cypern

Jag har glömt säga att vi bokade en resa för en tid sen till Cypern =) Vi ska åka i sommar dock, enda chansen så alla kunde va lediga :) Stekhett men ändå skönt att komma bort lite!


Hua vilken dag!

Vaknade vid halv 5 av att Max spydde flera gånger... vi gick ut och gick och kom tillbaks och spydde ännu mer :( Det var massa hov som kom upp...  Därför som han va så snäll i stallet igår, för han åt... När han väl slutade spy runt 8 när jag skulle till jobbet började Smulan spy mat och hårbollar.. Fick alltså torka spyor hela morgonen, ush! Nu mår alla bra men jag är svintrött, världens stressigaste dag på jobbet ever. Nu väntar jag på att Sandran ska komma och hämta nåt så ska jag börja med maten! see ya ;)